Seinhuis Post VI

Vorig jaar rond deze tijd lieten wij u weten dat het behoud van het bijzondere seinhuis Post VI een heikele kwestie is. Siesta diende een verzoek in bij de gemeente om het seinhuisje op de lijst van gemeentelijke monumenten te plaatsen. Maar het gebouwtje bevindt zich op een onbereikbare plek op het rangeerterrein en verkeert in slechte bouwkundige staat. Een gevalletje hopeloos?
Siesta houdt de moed erin. Het seinhuis in Amersfoort is een architectonisch pareltje; uniek en het behouden waard. Heemschut beschrijft dit ook in haar blad (nr. 2 2017). Er heeft in Nederland grote kaalslag plaatsgevonden onder de seinhuizen. Het zou triest zijn als een van de laatste exemplaren onder de sloophamer verdwijnt.
Siesta praat momenteel met de gemeente, Prorail, de werkgroep wagenwerkplaats en enkele zeer betrokken Amersfoortse ondernemers. Er ontstaat langzamerhand bij alle partijen bereidheid om Post VI een nieuwe toekomst te geven. Wellicht is het haalbaar om het gebouwtje te verplaatsen naar een mooi plekje op het terrein van de wagenwerkplaats, waar het weer kan schitteren. In de komende maanden gaan we door op de ingeslagen weg. We houden u op de hoogte!

Lees het hele artikel. Op de voorzijde van het artikel Seinpost VI in Amersfoort).

SeinpostVI-blz1

SeinpostVI-blz2