Herbestemming Wagenwerkplaats genoemd in lijst NPH

In het kader van Internationale Vrouwendag op 8 maart publiceerde het Nationaal Programma Herbestemming een lijst met vrouwen in de herbestemming. Joke Sickmann staat in deze lijst genoemd, in het kader van het herbestemmen van de Wagenwerkplaats.

De actievoerder: Joke Sickman van Siesta. Redde ooit de Wagenwerkplaats op het centraal station van Amersfoort. Werd landelijk bekend voorbeeld van dit succesvolle burgerinitiatief. Richtte de Stichting Industrieel Erfgoed Amersfoort op (Siesta) en maakt zich nog steeds druk voor het behoud van karakteristiek industrieel erfgoed zoals de Prodentfabriek. ‘Tegen 8 maart realiseer ik me soms dat de  Internationale Vrouwendag er weer aankomt. Ja, ik heb in de 80er jaren ook meegedaan en ik  ben samen  met andere vrouwen de straat opgegaan: “actie” voeren tegen de verdrukking in. Ik herinner me nog heel goed het gevoel van “bevrijding” dat ik toen voelde.  Het kan, het is mogelijk dacht ik: opstaan, zeggen dat het anders moet en slagen. Ik geloof dat die kracht mij is bijgebleven om te doen wat nodig is. Behoedzaam zijn, strategisch handelen. Alert zijn. Soms de stem verheffen. Soms anderen steunen. Soms rustig afwachten. Werken met een plan. Weten waarom.’

Zie deze link.