Ook in 2016 laten wij zien hoe mooi het oude industriële Amersfoort is

Siesta stond nogal in de belangstelling dit afgelopen jaar, zowel positief als negatief. Op een positieve manier door de mooie artikelenreeks in de Stad Amersfoort. Prachtige verhalen over de bijzondere oude gebouwen die onze stad rijk is. Jammer genoeg kwamen we ook op een negatieve manier in het nieuws. De verbouwing van de Prodentfabriek verliep chaotisch, terwijl het hier toch gaat om een beschermd monument. Het was nodig om hard aan de bel te trekken bij gemeente en eigenaar. Vervelend, maar het resultaat is ernaar: de fabriek is –met respect voor de monumentale waarde- herbestemd tot school en gaat een mooie nieuwe toekomst tegemoet.

Ook in 2016 laten wij zien hoe mooi het oude industriële Amersfoort is. Niet alleen kunt u in de Stad Amersfoort nog enkele artikelen tegemoet zien. Ook vieren wij het 12 ½ jarig bestaan van Siesta in stijl: met de uitgave van een fietsboekje. Hierover leest u verderop in deze nieuwsbrief meer.

Wij maken ons grote zorgen over het behoud van het oudste fabriekscomplex in Amersfoort: Warner Jenkinson langs de Eem. De gemeente, nu nog eigenaar, gaat het complex verkopen. Siesta blijft alert, want hier is sprake van waardevol cultuurhistorisch erfgoed, waarmee zorgvuldig moet worden omgegaan.

Al onze donateurs zijn wij weer erkentelijk voor hun bijdragen in het afgelopen jaar. Binnenkort hopen we weer een beroep op u te mogen doen.

We gaan 2016 enthousiast tegemoet en wensen u een goed nieuw jaar!

Agnes van Alphen
Voorzitter Siesta

99g-20151001-amersfoort_fietsroute_siesta-012

foto: Fred Oosterhuis Photography