Lezing zondag 8 september drs. Michiel Kruidenier in de WAR

De historie van Industrieel Erfgoed

Op zondag 8 september is drs. Michiel Kruidenier te gast bij Studium Generale Amersfoort. Hij is architectuurhistoricus met als specialisatie twintigste-eeuwse architectuur.

Het denken over oude fabrieken als cultureel erfgoed is betrekkelijk jong. Hoe is deze notie van industrieel erfgoed ontstaan? Sinds wanneer zijn we gaan denken dat oude fabrieken het behouden – en restaureren – waard zijn? En waarop kunnen we keuzes baseren bij herbestemming? Wat willen we precies behouden? Gaat het, zoals bij veel monumenten, vooral om de buitenkant? Of verdienen de binnenkant en het productieproces evenveel aandacht? Aan de hand van enkele Amersfoortse en niet-Amersfoortse voorbeelden wordt er ingegaan op de dilemma’s rondom het behoud, herstel en hergebruik van dit type erfgoed.

Studium Generale Amersfoort is het podium voor wetenschap waar alle Amersfoorters kunnen kennismaken met het onderzoek van wetenschappers. Elke tweede zondag van de maand komt er een wetenschapper vertellen over zijn of haar onderzoek. Het programma is heel divers: van actuele onderwerpen in de wetenschap, tot meer specifieke onderzoeken. Op deze manier komt er een veelzijdig scala van de wetenschap aan bod.

De bijeenkomst begint om 16u00 in De WAR, Kleine Koppel 40 te Amersfoort. De entree is gratis.

Voor meer informatie: www.studiumgeneraleamersfoort.nl