Industrieel Erfgoed nu op digitale kaart te vinden

Jasper van Leeuwen heeft de monumenten die op de signaallijst* staan, het afgelopen jaar gefotografeerd en geplaatst op de digitale kaart van Amersfoort.

BEKIJK HET INDUSTRIEEL ERFGOED IN AMERSFOORT OP KAART, HIERONDER 

Klik op een icoontje en lees uitgebreid over het monument.

Amersfoort is rijk aan industrieel erfgoed. Door de gunstige ligging centraal in Nederland en de ligging aan rivier De Eem ontstond er een verscheidenheid aan industrieën. Vooral de jaren dertig tot zestig van de twintigste eeuw waren hoogtij dagen voor Amersfoortse industrie. Een groot aantal gebouwen en objecten, die gerekend kunnen worden tot het industriële erfgoed van Amersfoort hebben we opgenomen.

*De signaallijst: Gemeente en Siesta hebben samen een lijst opgesteld van industriële waardevolle panden. De lijst bevat geregistreerde monumenten, panden met een eigentijdse architectuur en panden die nader onderzocht moeten worden i.v.m. eventuele plaatsing op de monumentenlijst. Siesta wil graag haar kennis en kunde op het gebied van ‘signaallijstpanden’ inbrengen bij ontwikkelingen in het voortraject en niet achter de feiten aan lopen.