Definitieve inrichtingsschets Elisabethterrein gepresenteerd

Op woensdag 21 augustus jl. is de definitieve inrichtingsschets voor de herinrichting van de Elisabethlocatie gepresenteerd door de kerngroep Samenwerking Elisabeth Groen. Het Ketelhuis en de schoorsteen zijn in dit ontwerp, zoals eerder bepaald, gehandhaafd.

Bewoners en gemeente hebben samen een inrichtingsschets voor het gebied gemaakt dat vrijkomt na sloop van het Elisabethziekenhuis. Uit de stad kwamen ruim 200 ideeën, die in verschillende werkgroepen zijn besproken. Zo’n 30 Amersfoorters hebben de afgelopen maanden vrijwillig aan het project gewerkt en het Amersfoortse adviesbureau Haver Droeze kreeg de opdracht het plan uit te werken.

Het is voor het eerst dat het college van B&W een dergelijk plan op deze wijze laat ontwerpen: vanaf het begin zaten bewoners, betrokken organisaties en gemeente op basis van gelijkwaardigheid aan tafel en was de regie in handen van de kerngroep. Hierin zitten acht (wijk)bewoners en twee gemeenteambtenaren.

De inrichtingsschets gaat nu, samen met het bestemmingsplan voor de Elisabethlocatie, voor goedkeuring naar het college. Naar verwachting neemt het college hier begin september een besluit over. De kerngroep organiseert zo snel mogelijk daarna een informatiebijeenkomst voor alle leden van de gemeenteraad en overige betrokkenen. Als alles volgens plan verloopt ligt het bestemmingsplan vanaf eind september ter inzage en velt de gemeenteraad begin december het eindoordeel.

Alle informatie over de herinrichting van de Elisabethlocatie staat op www.buurbook.nl. Belangstellenden kunnen zich hier registreren en aangeven dat zij het project willen volgen. Er kan ook op het plan worden gereageerd. Volgers worden automatisch op de hoogte gebracht als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Bron: SGLA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.