Aanvullende informatie Siesta tijdens Open Monumentendag 14 en 15 september a.s.

Tijdens de Open Monumentendagen op 14 en 15 september a.s., die dit jaar in het teken staan van Macht en Pracht, is er weer veel in Amersfoort te beleven op het gebied van cultuurhistorie. Inmiddels is het programma bekend, Siesta zet graag wat dingen voor u op een rijtje:
 • Op de Wagenwerkplaats zijn er zaterdag en zondag enkele historische autobussen aanwezig. Op zaterdag heeft Rover een Tensen-autobus in de stad rijden, de route zal nog bekend worden gemaakt.


 • Op zondag 15 september vindt het ‘Festival 150 jaar spoor’ plaats op de Wagenwerkplaats. Diverse organisaties houden open huis, waarbij ook aan de jongsten wordt gedacht. Onder meer optredens NS Harmonie Orkest en filmpjes in Rijtuigenloods en bij Holland Opera. Voor bezoekers rijdt vanaf station Amersfoort een speciaal treintje naar het terrein van de Wagenwerkplaats. Zie: http://www.wagenwerkplaats.eu
 • Op zondag 15 september zijn er in de middag muziekoptredens bij Holland Opera van het Tango trio El Dima.
 • Op de Wagenwerkplaats zal Stichting Historisch Dieselmaterieel (SHD) meerdere historische locomotieven tentoon stellen op de zaterdag en zondag, met op het buitenterrein een minispoorbaan voor kinderen. Zie voor meer informatie: http://www.historischdieselmaterieel.nl/
 • Tijdens de Open Monumentendagen worden vier defensiemusea rondom de Utrechtsweg/Amersfoortsestraat opengesteld, inclusief kosteloze pendeldienst van militaire vrachtwagens tussen de vestigingen:
  – Cavaleriemuseum, Bernhardkazerne, Barchman Wuytierslaan 198, 3818 LN, Amersfoort;
  – Historische collectie Bevoorradings- & Transporttroepen, Kamp Soesterberg, Zeisterspoor 8, 3769 AP, Soesterberg;
  – Regimentscollectie Technische Troepen, Kamp Soesterberg, Zeisterspoor 8, 3769 AP, Soesterberg;
  – Dienstvakverzameling Militaire Administratie, Kamp Soesterberg, Zeisterspoor 8, 3769 AP, Soesterberg.
  Zie voor meer informatie: http://www.weghderweegen.nl/
 • zie voor het volledige programma in Amersfoort: http://www.openmonumentendag.nl/zoek/?srchLocation=Amersfoort. Ook de gids van de Open Monumentendag is te verkrijgen bij o.a. VVV.