10-jarig bestaan Siesta

SIESTA bestaat 10 jaar!

Op vrijdag 10 oktober hebben we het 10-jarig jubileum van Siesta gevierd. Om 14.30 uur begon het programma in de Erdal/Prodentfabriek. Ondanks het regenachtige weer zijn er veel belangstellenden voor de lezing en de rondleiding door dit pareltje van Industrieel Erfgoed in Amersfoort.

Max Cramer, architectuurhistoricus en werkzaam bij de afdeling RO/Monumentenzorg van de gemeente Amersfoort,vertelde over de oorsprong en de geschiedenis van deze fabriek. De reclamefilmpjes die werden vertoond uit de begin jaren van de Erdal- en Prodentfabriek riepen bij veel toeschouwers herinneringen op.

Erdal-presentatie 10 jaar Siesta – klein

Niet alleen het verleden kwam aan de orde tijdens de lezing, want de nieuwe directeur van zogenoemde ‘De Nieuwe Stad’, Bülent Yokus, vertelde een bevlogen verhaal over de toekomst van Prodentfabriek. De Nieuwe Stad stelt de voorwaarde aan nieuwe huurders dat zij een bijdrage leveren aan het tot stand komen en het voortbestaan van de Nieuwe Stad (wonen & (samen)werken).

Toen was het de tijd voor vijf ex-werknemers van de fabriek om de belangstellenden een rondleidingen te geven over het terrein en in de gebouwen. Zij vertelden uit eigen ervaring hoe was geweest om te werken in de fabriek en waar welke processen in de fabriek plaatsvonden.

Om 17 uur was het tijd voor het tweede gedeelte van het programma: De jubileumreceptie maar tevens ook het afscheid van onze voorzitter (en rots in de branding) Joke Sickmann. In de ruimte van ZEEP Architecten in het voormalige Rohm en Haas complex was er de gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje, afscheid te nemen van Joke.

Onderstaande video geeft een complete samenvatting van deze mooie middag.

Knipsel3

Wij willen iedereen bedanken die op welke manier dan ook heeft bijedragen aan deze geslaagde middag.

Vergeet onze actie niet!! Het behoud en de restauratie van de Fabriekschoorsteen van Warner Jenkinson (Rekeningnummer Siesta o.v.v. Schoorsteen-actie: NL72ABNA0460188895)